kolmapäev, 4. november 2015

III KOHTUMINE 4.11.2015

Kohlolijate kontroll ning novembrikuu teema tutvustus. Novembrikuu teemaks TULEOHUTUS.

Juhendaja jagab ringis osalejad kahte gruppi, kus algab kiire töö teemal tuleohutus.
Mõlemal grupil on samasugune ülesanne. Koostada tuleohutuse alane plakat. Grupp saab plakati jaoks suure paberi, vildikad ja markerid....
1. Märgi kaardile juhised, kuidas päästeautol oleks kõige lihtsam Laeva valla Avatud Noortekeskusesse jõuda (Tartust). Selleks mõtle, mis on noortekale lähim ühiskondlik obejekt või üldtuntud koht- see võib olla kauplus, koolimaja, bussijaam jms.
2. Kandke plakatile punktid, kuidas toimida, kui on juhtunud õnnetus? (Helistamisest- kõne lõpetamiseni).
3. Lahendage juhendaja poolt koostatud situatsioonülesanne ja märkige situatsioonülesandes esitatud küsimused plakatile (teie valik mismoodi te seda teete- joonistate, kirjutate jms.).
4. Kandke plakat teisele meekonnale ette.
5. Tehke lühinäidend. Kõik rühma liikmed peavad olema näidendis osalised. Näidend peab käsitlema küsimusi....Kuidas selgitada, et tikkudega ei tohi mängida?, Kuidas selgitada, et suitsuandur peab laes olema?, Kuidas selgitada, et küttekolded ja korstnad peavad olema hooldatud? Näidend tuleb ette kanda ja nö. žürii (Karmen, Harri, Tõnu) annavad tagasisidet ja premeerivad paremini ülesandega toime tulnud gruppi tuleohutuse ristsõnaga. Teisele grupile jagame kodu tuleohtutuse meelespea.

Päev lõpeb noortekeskusest jalutuskäiguda MTÜ Laeva Vabatahtliku Tuletõrje Seltsi depoosse. Kus MTÜ juhatuse liikmed Harri Orro ja Tõnu Rammi räägivad noortele kuidas nad välja sõidavad, millised on nende töövahendid jms. Lapsed saavad ise kõike katsuda proovida, tuletõrje autos rooli keerata ;)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar